Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 253]

Babka z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealne ciasto na deser, babka ciemno biała ze słodkimi brzoskwiniami z puszki, zawsze wychodzi, polecam.

Babka z brzoskwiniami

Składniki:

Babka z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Babka z brzoskwiniami
Masło miękkie utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, następnie stopniowo dodawać żółtka, utrzeć do połączenia się składników.

Dodać stopniowo przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia, mieszając dolewamy mleko stopniowo.

Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem delikatnie. 

Połowe ciasta przekładamy do miseczki i dodajemy kakao, dokładnie mieszamy.

Osączone brzoskwinie kroimy w kostkę i mieszamy z jasnym ciastem.

Formę podłużną smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy do niej ciasto jasne z brzoskwiniami i dodajemy na wierzch ciemne.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 st C i pieczemy ok 50 minut.

Tagi:

ciasto babka