Sposób przygotowania:
Babka zebra Eli
Margarynę i masło razem roztopić w rondlu i przestudzić.Jajka i cukier ubić na puszystą masę.Mąkę (bez dodatkowych 2 łyżek) i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.Dodawać do masy jajecznej na przemian mąkę z proszkiem i mleko.Na koniec wlać margarynę z masłem,dodać aromat rumowy i wymieszać.Ciasto podzielić na 2 części.Do jednej dodać 2 łyżki mąki,do drugiej 2 łyżki kakao i dokładnie wymieszać.Tortownicę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Ciasto wlewać na środek tortownicy chochelkami na przemian,raz białe,raz kakaowe.Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 35-40 minut.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.Smacznego!
luna
msewka