Sposób przygotowania:
Bakłażany nadziewane rybą
Rybę doprawić przyprawą do ryb i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę, paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę i cebulę podsmażyć na oleju, potem dodać paprykę i pomidory, sól, pieprz i paprykę słodką. Wszystko dusić razem przez ok 10 minut. W tym czasie bakłażany przekroić na pół i wydrążyć środek. Bakłażany posolić i posypać pieprzem. Do uduszonych warzyw dodajemy ugotowany ryż, mieszamy, a następnie dodajemy pokrojoną rybę. Wszystko mieszamy i napełniamy bakłażany. Wstawiamy na 25 minut do piekarnika. Chwilę przed wyjęciem posypujemy startym serem.
Lady Marmolada