Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Bakłażany z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebulę i czosnek posiekać w kostkę. Bakłażany przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ.

Bakłażany z grzybami

Składniki:

Bakłażany z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany z grzybami
Cebulę i czosnek posiekać w kostkę. Bakłażany przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ. Miąższ przełożyć do miski oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny. Połówki bakłażanów posypać solą, odstawić na kilkanaście minut spłukać pod bieżącą wodą. Miąższ z bakłażana odcisnąć, posiekać. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Na rozgrzanym maśle obsmażyć grzyby i miąższ, dodać posiekaną natkę, bułkę tartą, śmietanę, mozzarellę i żółty ser, przyprawić do smaku. Napełnić bakłażany grzybami, ułożyć w formie posmarowanej masłem i zapiekać 30-35 min w temp. 210C.