eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Barszcz Eli zakwaszony sokiem z kiszonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Barszcz czerwony z fasolką jaś zakwaszony nie octem ale sokiem z kiszonej młodej kapusty. Barszcz był pyszny.

Barszcz Eli zakwaszony sokiem z kiszonej kapusty

Składniki:

Barszcz Eli zakwaszony sokiem z kiszonej kapusty

warzywa

dodatki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Barszcz Eli zakwaszony sokiem z kiszonej kapusty

przygotowanie fasoli

Barszcz Eli zakwaszony sokiem z kiszonej kapusty
Wymoczoną i opłukaną fasolę zalać wodą,posolić i ugotować.

Fasolę zalać wodą i zostawić na noc. Wymoczoną fasolę odcedzić,przepłukać,zalać wodą ,posolić i ugotować do miękkości.

przygotowanie buraków

Barszcz Eli zakwaszony sokiem z kiszonej kapusty
Obrane i umyte buraki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

Buraki obrać ze skórki,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

Przygotowanie warzyw

Barszcz Eli zakwaszony sokiem z kiszonej kapusty
Ubrane i myte jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

Marchewki,pietruszkę i seler obrać ,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

przygotowanie ziemniaków

Barszcz Eli zakwaszony sokiem z kiszonej kapusty
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę.

Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Zalać ziemniaki wodą,posolić i ugotować do miękkości.

przygotowanie soku z kapusty

Barszcz Eli zakwaszony sokiem z kiszonej kapusty
Przygotować sok z kiszonej kapusty.

Przygotować 500 ml soku z kiszonej kapusty.

przygotowanie barszczu

Barszcz Eli zakwaszony sokiem z kiszonej kapusty
Z ugotowanego udka oddzielić mięso od skóry,kości i pokroić.

Udka kurczaka umyć i zalać wodą. Dodać liście laurowe,ziele angielskie,posolić i ugotować do miękkości. Ugotowane udko wyjąć z wywaru i przestudzić. Mięso oddzielić od kości,skóry i pokroić.

Do wywaru wrzucić buraki i jarzyny. Dolać sok z kiszonej kapusty i gotować warzywa do miękkości. Do zupy dodać fasolę ,mięso i zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać kilka kielni zupy,wymieszać, wlać do garnka z resztą zupy i zagotować.

Barszcz doprawić do smaku solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym i maggi. Smacznego!


Tagi:

zupa warzywa