Sposób przygotowania:
Barszcz Eli zakwaszony sokiem z kiszonej kapustyprzygotowanie fasoli
Fasolę zalać wodą i zostawić na noc. Wymoczoną fasolę odcedzić,przepłukać,zalać wodą ,posolić i ugotować do miękkości.
przygotowanie buraków
Buraki obrać ze skórki,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Przygotowanie warzyw
Marchewki,pietruszkę i seler obrać ,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie ziemniaków
Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Zalać ziemniaki wodą,posolić i ugotować do miękkości.
przygotowanie soku z kapusty
Przygotować 500 ml soku z kiszonej kapusty.
przygotowanie barszczu
Udka kurczaka umyć i zalać wodą. Dodać liście laurowe,ziele angielskie,posolić i ugotować do miękkości. Ugotowane udko wyjąć z wywaru i przestudzić. Mięso oddzielić od kości,skóry i pokroić.
Do wywaru wrzucić buraki i jarzyny. Dolać sok z kiszonej kapusty i gotować warzywa do miękkości. Do zupy dodać fasolę ,mięso i zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać kilka kielni zupy,wymieszać, wlać do garnka z resztą zupy i zagotować.
Barszcz doprawić do smaku solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym i maggi. Smacznego!
gusia1000