Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami
Grzyby namoczyć w wodzie najlepiej na noc. Namoczone grzyby ugotować do miękkości i pokroić w mniejsze kawałki jeśli są duże.Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku i pokroić.Zalać wodą tak żeby kapusta była tylko zakryta dodać liście laurowe i ziele angielskie i posypać majerankiem.Kiedy kapusta jest już miękka odlać wodę i można wyjąć liście i ziele angielskie.Do kapusty dodać grzyby i trochę razem gotować żeby smaki się połączyły. Z ciasta naleśnikowego usmażyć cienkie naleśniki o średnicy około 20cm. Na gotowe naleśniki nakładać trochę kapusty z grzybami i zwijać w ruloniki.Obtoczyć krokiety w rozmąconym jajku i bułce i smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z barszczem czerwonym.
kinga