Sposób przygotowania:
Sajgonki z kapusta kiszoną i barszczem
Kapuste przepłukać, odcedzic. Podsmazyc na 2 łyżkach masła posiekane dwie cebule, dodać odcedzona kapustę, dodac ziele angielskie, pieprz, sos sojowy, smazyc do odparowania soku jakies 15-20 minut. Dodac pokrojoną w kostkę pieczarki. Smazyc jeszcze chwilę aż zmiękna. Odstawic do ostygnięcia. Do składania przygotowujemy sobie miskę z letnią wodą (lub piwem). Każdy płat papieru ryżowego wkładamy do miski, zwilżamy i kładziemy na desce do krojenia. Po około 1/2 minuty powinien zrobić się elastyczny i możemy zacząć składać. Nakładamy farsz kładziemy na rozłożonym papierze lekko zawijamy od dołu.potem boki i rolujemy (jak na krokiety). Sajgonki smażyłam na patelni na niewielkiej ilosci oleju. Podawac z barszczem czerwonym.