Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Biała kiełbasa w kwarcie miodu pitnego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kiełbasę nakłuć igłą w kilku miejscach. Włożyć na wrzącą wodę, gotować 10-15

Biała kiełbasa w kwarcie miodu pitnego

Składniki:

Biała kiełbasa w kwarcie miodu pitnego

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa w kwarcie miodu pitnego
Kiełbasę nakłuć igłą w kilku miejscach. Włożyć na wrzącą wodę, gotować 10-15 minut, wyjąć. Miód pitny i pszczeli wlać do rondla, dodać goździki i cynamon, wymieszać, zagotować. Mąkę rozrobić z odrobiną wody. Dodać do sosu, zamieszać. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Kiełbasę przełożyć do sosu, rondel przykryć, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Masło stopić w rondlu, włożyć jabłka, oprószyć majerankiem, przesmażyć. Kiełbasę wraz z sosem podgrzać, wyłożyć na talerze. Obok ułożyć kawałki jabłek. Porcja 550 kcal.