Sposób przygotowania:
Biały barszcz wielkanocny
Do ok. 2,5l wody włożyć białą kiełbasę, pozostałe wędliny , warzywa w całości i przyprawy.Gotować 15 min. i włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotować do miękkości. Wyjąć wędliny.Wlać zakwas.Wetrzeć chrzan (cienka.ok. 5cm laska lub kawałek)Wsypać ok.1 średniej łyżki majeranku, wcisnąć 1 ząbek czosnku. Zaciągnąc śmietaną. Ugotowane wędliny pokroić i włożyć do zupy.Posypać natką pietruszki.SMACZNEGO!
Natala1210
Jojo
Henia
Jesteś pewnie poza Polską? Tutaj w każdym markecie albo warzywniaku można kupić. Możesz zakisić sama! Mąka żytnia na pewno jest w sklepie! Warto! Pozdrawiam!
elzbieta8960
Henia
Dzięki za 5! Mam nadzieję, że będzie smakował! Pozdrawiam!
Messi
Henia
To za dobre stawia się trójki?!