Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Biały barszcz wielkanocny

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Najlepiej smakuje w Wielkanoc!

Biały barszcz wielkanocny

Składniki:

Biały barszcz wielkanocny

 

Sposób przygotowania:

Biały barszcz wielkanocny
Do ok. 2,5l wody włożyć białą kiełbasę, pozostałe wędliny , warzywa w całości i przyprawy.Gotować 15 min. i włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotować do miękkości. Wyjąć wędliny.Wlać zakwas.Wetrzeć chrzan (cienka.ok. 5cm laska lub kawałek)Wsypać ok.1 średniej łyżki majeranku, wcisnąć 1 ząbek czosnku. Zaciągnąc śmietaną. Ugotowane wędliny pokroić i włożyć do zupy.Posypać natką pietruszki.SMACZNEGO!