SUPERPRZEPIS

Bigos staropolski tradycyjny

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Bigos staropolski tradycyjny

Dla mnie tradycyjny, polski bigos zawsze będzie stanowił świąteczne danie

Składniki:

Bigos staropolski tradycyjny

 

  • 2 kg kapusty kiszonej

 

  • 1 kg białej kapusty świeżej

 

  • 1 kg mięsa: np. kiełbasy, pieczonych mięs, boczku

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos staropolski tradycyjny
Świeżą kapustę poszatkować, kapustę kiszoną pokroić, włożyć do garnka.Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty.Do garnka dodać również suszone grzyby i wszystkie przyprawy.Zalać dwoma szklankami wody i zacząć gotować.Wymieszać i wszystko gotować ok 2 godzin. Wynieść przykryty garnek z kapustą na balkon, lub schłodzić i wstawić do lodówki.Następnego dnia, bigos również gotować 2 godziny i wynieść na balkon.Trzeciego dnia gotujemy ostatnie 2 godziny i bigos jest gotowy do podania.