Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Bigos z dodatkiem cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Taki bigos to smaczne i sycące danie.

Bigos z dodatkiem cukinii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bigos z dodatkiem cukinii

 

Sposób przygotowania:

Bigos z dodatkiem cukinii
Kapustę kiszoną pokroić na drobne kawałki, włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, gotować. Po upływie pół godziny dodać poszatkowaną kapustę białą. Wędliny pokroić w kostkę, zrumienić na łyżce smalcu, połączyć z kapustą, gotować. Na reszcie smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę, cukinię i obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory. Pod koniec gotowania połączyć z kapustą, wsypać przyprawę, dodać ketchup, powidła i gotować jeszcze przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Bigos z dodatkiem cukinii
Przygotować składniki potrzebne do bigosu
Bigos z dodatkiem cukinii
Na smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę z cukinią
Bigos z dodatkiem cukinii
Dodać obrane ze skórki pokrojone pomidory