Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Bigos z kiełbasą i suszonymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rewelacyjny bigosik na chłodne jesienne i zimowe dni.

Bigos z kiełbasą i suszonymi grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos z kiełbasą i suszonymi grzybami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos z kiełbasą i suszonymi grzybami
Grzyby zamoczyć na noc, następnie ugotować. Kapustę kiszoną włożyć do garnka, zalać wodą, dodać liście laurowe, angielskie ziele i ziarenka jałowca, gotować. Na 2 łyżkach smalcu zeszklić pokrojoną cebulę. Kiełbasy pokroić i podsmażyć na pozostałym smalcu. Kiełbasę i cebulę połączyć z kapustą. Po pół godzinny gotowania dodać poszatkowaną kapustę białą, wędzone śliwki, pokrojone grzyby i gotować do miękkości. Pod koniec włożyć koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek, doprawić do smaku pieprzem i cukrem.
Bigos z kiełbasą i suszonymi grzybami
Pokrojone kiełbasy podsmażyć na rozgrzanym smalcu
Bigos z kiełbasą i suszonymi grzybami
Kiszoną kapustę włożyć do garnka wlać wodę gotować
Bigos z kiełbasą i suszonymi grzybami
Kapustę kiszoną połączyć z podsmażoną kiełbasą i cebulą
Bigos z kiełbasą i suszonymi grzybami
Dodać poszatkowaną białą kapustę ugotować doprawić do smaku