Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Bigosiki z lina

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna potrawa jednogarnkowa, polecam na wigilijny stół...

Bigosiki z lina

Składniki:

Bigosiki z lina

 

 

Sposób przygotowania:

Bigosiki z lina
Lina sprawić, opłukać, ściągnąć skórę, odfiletować, pokroić na porcje posolić.Kapustę oraz utarte na tarce o dużych oczkach warzywa, przyprawy i umyte grzyby zalać wodą i gotować. Gdy warzywa będą miękkie, doprawić zasmażką przyrządzoną z masła, zrumienionej cebuli oraz mąki i włożyć przygotowaną uprzednio rybę. Dusić razem około 20 minut i pod koniec dodać śmietanę.