Sposób przygotowania:
Biszkopt z budyniowym kremem i delicjami
Żółtka z połową cukru i wodą ucieramy do białości. Mąki przesiewamy razem z proszkiem. Z białek i soli ubijamy sztywną pianę którą następnie utrwalamy resztą cukru. Delikatnie mieszamy masy jajeczne, a następnie dosypujemy partiami mąki. Mieszamy, wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy w 180 stopniach około 10 min. Budyń gotujemy według przepisu słodzimy, ale nie za mocno. Należy pamiętać o słodkich delicjach. Zimny budyń ucieramy z masłem i skórką pomarańczową. Biszkopt po ostudzeniu przekrawamy na pół. Foremkę keksową wykładamy folią na dno kładziemy biszkopt, wykładamy połowę masy układamy ciastka, przykrywamy resztą kremu oraz drugim plackiem. Lekko dociskamy i zawijamy w folię. Taką blaszkę ostawiamy do stężenia do lodówki. W garnuszku rozpuszczamy wszystkie składniki na polewę, gdy gdy zacznie tężeć smarujemy nią ciasto i dowolnie dekorujemy owocami.
reanja