Sposób przygotowania:
Biszkopt z herbatnikami
BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 35 minut w 175 stop. Ciasto przekroić wzdłuż na pół. KREM RÓŻOWY Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wsypać śnieżkę malinową i ubijać jeszcze razem ze śmietaną 3 minuty. KREM ŚMIETANKOWY Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wsypać mix śmietankowy, ubijać. Następnie stopniowo wsypywać mleko w proszku do śmietany, dobrze ubić. PONCZ Do przegotowanej i ostudzonej wody dodać cukier i sok z cytryny, dobrze wymieszać. POLEWA Do wysokiego naczynia wbić jajko, dodać cukier, kakao. Dobrze zmiksować robotem. Do zmiksowanego jajka z kakao, wlewać stopniowo ubijając mikserem gorącą rozpuszczoną margarynę. SKŁADANIE CIASTA 1.biszkopt nasączyć ponczem. 2.krem kłaść łyżką na przemian, różowy i biały. Widelcem na kremie zrobić fale. 3.biszkopt nasączony. 4.połowa polewy czekoladowej wylana na ciasto. 5.herbatniki ułożyć na polewie. 6.herbatniki polać resztą polewy. Ciasto odstawić do lodówki.