Sposób przygotowania:
Bitki wieprzowe w warzywnym sosie
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości 1 cm . Lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla, wlać 1-1,5 szkl wody, dodać liść laurowy i dusić pod przykryciem do miękkości, (około 35-40 minut.) Do pozostałego po smażeniu mięsa tłuszczu dodać masło, wsypać posiekaną cebulę, czosnek, pieczarki, pokrojone w kostkę papryki i dynię, podsmażyć. 10 minut przed końcem duszenia do mięsa dodać warzywa. Koncentrat pomidorowy i 1 łyżkę mąki wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z miękkim mięsem z warzywami, zamieszać zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i ostrą mieloną papryką.