Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Bitki wieprzowe z pieczarkami :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dla miłośników mięsa w sosie

Bitki wieprzowe z pieczarkami :

Składniki:

Bitki wieprzowe z pieczarkami :

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki wieprzowe z pieczarkami :
Kotlety przekroić na połówki , lekko stłuc tłuczkiem do mięsa. Skropić sosem sojowym i popieprzyć .Obsmażyć na smalcu na rumiano . Włożyć do garnka . Na oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w piórka , a potem dodać do niej pokrojone w plasterki pieczarki i usmażyć lekko rumieniąc . Dodać do garnka z mięsem . Wlać wodę . Dodać ziele angielskie, liść laurowy , kostkę bulionową . Dusić 45 minut. Mąkę zamieszać z 2 łyżeczkami oleju na pastę .Wkładać po odrobinie do sosu , wymieszać aż się zagęści ( jest to doskonały sposób zagęszczania sosów- nie zrobi się w sosie żadna ,, klucha „ ).

Tagi:

sosy