dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Bitki z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 350
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bitki schabowe duszone wraz z kolorową papryką i pomidorami. Pyszne, sycące danie na obiad dla całej rodziny. Na pewno zaskamuje każdemu. Polecam!

Bitki z papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bitki z papryką

 

Sposób przygotowania:

Bitki z papryką
Mięso dokładnie płuczemy. Kroimy w średniej grubości plastry. Lekko zbijamy tłuczkiem i nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do garnka. Posiekaną cebulę i czosnek przesmażamy na tym samym tłuszczu co mięso i dodajemy do schabu. Na patelnie wlewamy wino i podgrzewamy. Dodajemy do mięsa. Wlewamy bulion dodajemy ziele angielskie i i liście laurowe. Dusimy ok 15 minut. Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę, paprykę i pomidory (pomidory należy sparzyć i usunąć pestki). Dodajemy pozostałe przyprawy i dusimy do miękkości. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Bitki z papryką
Warzywa dokładnie płuczemy i kroimy w mniejsze kawałki.
Bitki z papryką
Mięso kroimy w plastry i zibjamy tłuczkiem.
Bitki z papryką
Mięso dusimy z warzywami i przyprawami do miękkości.