Sposób przygotowania:
Borówkowy sernik na zimno
Galaretkę przygotować według przepisu i wystudzić. Wlać do foremki i odstawić do stężenia. Przygotować masę serową. Żelatynę namoczyć w mleku, następnie lekko podgrzać i rozpuścić dokładnie żelatynę ciągle mieszając. Odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć z żółtkiem i cukrem, następnie porcjami dodawać ser. Cały czas ucierać i dodać przestudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Następnie do masy serowej dodać borówki, ponownie wymieszać. Masę wyłożyć na stężoną galaretkę. Wierzch ładnie wyrównać i ułożyć biszkopty lekko wciskając w masę serową. Ciasto odstawić do stężenia do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjąć z lodówki i odstawić na 30 minut, dzięki temu ciasto ładnie wyskoczy nam z foremki. Jeśli nie posiadamy takiej foremki serniczek można przygotować w zwykłej tortownicy tylko zamieniajac kolejność:najpierw biszkopty potem masa serowa z borówkami a na wierzch galaretka.
![Borówkowy sernik na zimno Borówkowy sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/borowkowy-sernik-na-zimno-299186.jpg)
![Borówkowy sernik na zimno Borówkowy sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/borowkowy-sernik-na-zimno-299187.jpg)
![Borówkowy sernik na zimno Borówkowy sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/borowkowy-sernik-na-zimno-299188.jpg)
![Borówkowy sernik na zimno Borówkowy sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/borowkowy-sernik-na-zimno-299189.jpg)
marietta