Sposób przygotowania:
Buniowy giuwecz z indykiem
Pierś umyć - osuszyć i pokroić w kostkę . Wymieszać z odrobiną przypraw .Rrozgrzać kilka łyżek oleju i podsmażyć na rumiano mięso . Obrane warzywa - umyć i pokroić w następujący sposób :
-ziemniaki w grubą kostkę
-marchew w talarki
-cebulę w drobną kosteczkę
-por w pół plasterki
-fasolkę na 3 kawałki
-paprykę w paski
- pomidor w grubą kostkę ( nie obieram ze skórki bo nie przeszkadza mi to )
-ogórek w plasterki
Przełożyć składniki do garnka i zalać wodą .Wsypać łyżeczkę czerwonej czubricy i dodać kostkę bulionową .Wlać pozostały olej . Gotować przy uchylonej pokrywce ok. 1,5 godziny na małym gazie . Objętość potrawy powinna się zmniejszyć o połowę .
Gotową potrawę- doprawić koncentratem , przyprawami , szczyptą cukru .
Podawać w miseczkach posypaną zieleniną .
Potrawa powinna być pikantna .
Jeśli chodzi o przyprawy - spokojnie można doprawić używanymi przez siebie zamiast czubricy i kolorowych ziół ogrodowych.
-ziemniaki w grubą kostkę
-marchew w talarki
-cebulę w drobną kosteczkę
-por w pół plasterki
-fasolkę na 3 kawałki
-paprykę w paski
- pomidor w grubą kostkę ( nie obieram ze skórki bo nie przeszkadza mi to )
-ogórek w plasterki
Przełożyć składniki do garnka i zalać wodą .Wsypać łyżeczkę czerwonej czubricy i dodać kostkę bulionową .Wlać pozostały olej . Gotować przy uchylonej pokrywce ok. 1,5 godziny na małym gazie . Objętość potrawy powinna się zmniejszyć o połowę .
Gotową potrawę- doprawić koncentratem , przyprawami , szczyptą cukru .
Podawać w miseczkach posypaną zieleniną .
Potrawa powinna być pikantna .
Jeśli chodzi o przyprawy - spokojnie można doprawić używanymi przez siebie zamiast czubricy i kolorowych ziół ogrodowych.