2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Cebulowe roladki naleśnikowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Wystarczy trochę urozmaicić składniki ciasta i przygotować niecodzienny farsz by zwykłe naleśniki były za każdym razem prawdziwą ucztą...

Cebulowe roladki naleśnikowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cebulowe roladki naleśnikowe

 

Sposób przygotowania:

Cebulowe roladki naleśnikowe
Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zmiksować mikserem,odstawić ciasto na pół godziny aby odpoczęło,tłuszcz rozgrzać na duzej patelni. Wlewać za każdym razem sporą porcję ciasta na dosć gruby naleśnik.smażyć z obu stron na rumiano.Przełożyc na talerz.Z tej porcji ciasta wychodzi 4 grube naleśniki. Nadzienie: Pieczarki umyć pokroić drobno w kosteczkę .Masło roztopić na patelni włozyć pokrojone pieczarki i dusić 7-8 minut. Szynkę kroimy w kostkę ,czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę ,natkę pietruszki drobno posiekać . Do miski przełożyc ser rozgnieść widelcem wlać śmietanę ,dodać uduszone i przestudzone pieczarki oraz reszte składników ,doprawić do smaku solą i pieprzem wg uznania. Przełozenie: Na 3/4 powierzchni każdego naleśnika rozłożyż farsz zwinać jak roladę .Odłożyc na godzinę aby rulon ładnie sie uformował.Przed samym podaniem pokroić na 1-1,5 cm plastry i udekorować wg uznania. To danie to wspaniała przekąska lub nawet fajny obiadek.
Cebulowe roladki naleśnikowe
robimy cebulowe ciasto nastepnie smażymy naleśniki
Cebulowe roladki naleśnikowe
następnie szykujemy składniki farszu z serem i pieczarkami
Cebulowe roladki naleśnikowe
gotowym nadzieniem smarujemy każdy naleśnik
Cebulowe roladki naleśnikowe
gotowe nadziane naleśniki zawijamy w rulon przed podaniem kroimy na plastry