Sposób przygotowania:
Cebulowe roladki naleśnikowe
Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zmiksować mikserem,odstawić ciasto na pół godziny aby odpoczęło,tłuszcz rozgrzać na duzej patelni. Wlewać za każdym razem sporą porcję ciasta na dosć gruby naleśnik.smażyć z obu stron na rumiano.Przełożyc na talerz.Z tej porcji ciasta wychodzi 4 grube naleśniki. Nadzienie: Pieczarki umyć pokroić drobno w kosteczkę .Masło roztopić na patelni włozyć pokrojone pieczarki i dusić 7-8 minut. Szynkę kroimy w kostkę ,czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę ,natkę pietruszki drobno posiekać . Do miski przełożyc ser rozgnieść widelcem wlać śmietanę ,dodać uduszone i przestudzone pieczarki oraz reszte składników ,doprawić do smaku solą i pieprzem wg uznania. Przełozenie: Na 3/4 powierzchni każdego naleśnika rozłożyż farsz zwinać jak roladę .Odłożyc na godzinę aby rulon ładnie sie uformował.Przed samym podaniem pokroić na 1-1,5 cm plastry i udekorować wg uznania. To danie to wspaniała przekąska lub nawet fajny obiadek.
mysza75
Elficzna
Rossie
2milutka