Sposób przygotowania:
Chleb pszenny z szynką, oliwkami, pomidorami...
Z podanych składników upiekłam dwa bochenki w małych aluminiowych keksówkach. Mąkę wsypać do dużej miski, dodać drożdże, masło, sól, pieprz, cukier i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszać i zalać podgrzanym mlekiem oraz wodą. Wyrobić ciasto. Do wyrobionego ciasta dodać drobno pokrojone oliwki, pomidory, szynkę i kapary. Ciasto odłożyć, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około godzinę. Po tym czasie ciasto uderzyć pięścią, jeszcze raz wyrobić i przełożyć do lekko obsypanych mąką keksówek. Przykryć ściereczką i znów pozostawić do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 230 stopni. Włożyć blachy i piec 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec przez około 15-20 minut (sprawdzać, czy wierzch się nie przypala).