Sposób przygotowania:
Ciasteczka ze szpinakiem
Ciasto wyjmujemy z opakowania i każdy placek kroimy na 3 kawałki i układamy na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Szpinak rozmrażamy i wkładamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Z mąki i masła robimy zasmażkę i dodajemy do szpinaku. Ser razem ze "skórką" kroimy na kawałki i wrzucamy do szpinaku, podgrzewamy ciągle mieszając aż ser się rozpuści. Ściągamy z ognia. Dodajemy śmietanę, jajko i białka, znów stawiamy na ogniu i podgrzewamy ciągle mieszając aż do zagotowania. Farsz przyprawiamy do smaku i przekładamy na placki po ok. łyżce i wkładamy do piekarnika na ok 15 min. na 200 st.C. SMACZNEGO!!! Każdego kto spróbuje proszę o komentarzyk ;)
Babciagramolka