Sposób przygotowania:
ciasto 3w1
Z mąkę siekamy z margaryną, dodajemy cukier, jajka,śmietanę (ile zabierze) i proszek do pieczenia, zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na pół, Chłodzimy przez godzinę w lodowce, wałkujemy. Jeden placek pieczemy na złoto w temperaturze 180 stopni. Mak parzymy i trzykrotnie mielimy. Ja nie mam drobnego sitka do maszynki więc zrobiłam to blenderem Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mak i aromat, wylewamy na kruche ciasto. Mi warstwa makowa wyszła trochę nierówna :( Margarynę ubijamy z cukrem, jajkami i budyniem i stopniowo dodajemy ser i dokładnie mieszamy, ostrożnie wylewamy na masę makową. Pieczemy około godziny studzimy. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki ścieramy na grubej tarce. Wodę zagotowujemy z cukrem, dodajemy do nich starte jabłka, a na koniec galaretkę, wylewamy na ostudzony placek, przykrywamy warstwą upieczonego kruchego ciasta, polewamy roztopioną czekoladą lub polewą