Sposób przygotowania:
Ciasto a'la w-z
Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, następnie dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta, delikatnie zamieszać. Wylać na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia.
Piec ok. 45 min w temp. 180 stopni.
Krem: Mleko gotować z kaszą manną i kokosem aż zgęstnieje, odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przestudzone mleko z kaszą manną i kokosem, dokładnie wymieszać.
Upieczone ciasto przekroić na dwa placki, przełożyć kremem.
Piec ok. 45 min w temp. 180 stopni.
Krem: Mleko gotować z kaszą manną i kokosem aż zgęstnieje, odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przestudzone mleko z kaszą manną i kokosem, dokładnie wymieszać.
Upieczone ciasto przekroić na dwa placki, przełożyć kremem.