Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Torty i ciasta tortowe Madiji

Ciasto czekoladowe z wkladka kokosowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wysmienite połaczenie smaków:)

Ciasto czekoladowe z wkladka kokosowa

Składniki:

Ciasto czekoladowe z wkladka kokosowa

 

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-6 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • Wkladka kokosowa:
  • 25 dkg kokosu
  • 25 dkg cukru pudru
  • 5 białek
  • Masa:
  • 0,5 l smietany 30%
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 łyzeczki zelatyny
  • 2 łyżeczki kakao
  • Polewa:
  • 5 łyżek margaryny
  • 6-7 łyzek mleka
  • 3 łyzeczkicukru
  • 2 łyżeczki kakao

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowe z wkladka kokosowa
Biszkopt: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Wkładka kokosowa: Białka ubić, dodać cukier puder i ubijać, dodać kokos. Rozłożyć na blachę i piec na złoty kolor (20-30 minut) Masa: żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, kakao i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Polewa: Margarynę rozpuścić z mlekiem, cukrem i kakao.Przełozenie: Biszkopt_wkładka kokosowa+masa+biszkopt+polewa+kokos