Sposób przygotowania:
Ciasto drozdzowe z owocami
Drozdze rozrobic w 1/2 szklance letniego mleka, dodac 2 lyzeczki cukru i odrobine maki, wymieszac i odstawic pod przykryciem w cieple miejsce na 15 min. Do miski wsypac make, dodac reszte cukru, miekkie maslo, jajko, skorke starta z cytryny, sol, reszte letniego mleka i na koncu gotowy rozczyn. Ciasto dobrze wyrobic-jesli sie za bardzo lepi dosypac troche maki. Odstawic pod przykryciem w cieple miejsce do wyrosniecia na ok.60-90 min. Po tym czasie wyrosniete ciasto jeszcze raz krotko wyrobic, wylozyc na duza blache wylozona papierem do pieczenia. Gore ciasta posmarowac serkiem homog. wymieszanym z miodem i cukrem wanil. i odstawic na 30 min. w cieple miejsce. Piekarnik rozgrzac do 190 stopni, na ciasto wylozyc owoce i piec ok.20-30 min. Jeszcze cieple polac lukrem zrobionym z cukru pudru wymieszanego z sokiem z cytryny.
misia53
misia53
zapomniałam dodać ,że umnie już się skończyło....
luna
msewka
czarna-mamba
asia77
Jojo
margolata