Sposób przygotowania:
Ciasto odpustowe.
Margarynę utrzeć drewnianą pałką z 2/3 szklanki cukru do białości.Dodawać na zmianę po 1 jajku i po trochu mąki i proszek do pieczenia.Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia,dzięki czemu nie trzeba jej natłuszczać.Wyłożyć połowę ciasta i rozsmarować.Ananasy i wiśnie osączyć.Rozdrobnione rozłożyć na cieście.Do drugiej części ciasta dodać kakao i utrzeć, wyłożyć na jasnym cieście z owocami.Wstawić do nagrzanego do 185 stopni piekarnika (termoobieg), na 50 minut.Po upieczeniu wystudzić. Budyń ugotować z 0,5 l mleka ( a nie 0,75 l jak podają na opakowaniu), i z 4 łyżkami cukru.Ostudzić. Miękkie masło utrzeć z łyżką cukru pudru i dodawać po 1 łyżce zimnego budyniu,miksować do uzyskania jednolitej masy.Rozsmarować na cieście. Polewy rozpuścić w 8 łyżkach gorącej wody i mieszać łyżeczką do uzyskania gładkiej polewy.Posmarować ciasto i dowolnie udekorować.Wstawić na noc do lodówki, na drugi dzień jest smaczniejsze. Ciasto ma smak krówki, lecz nie jest tak słodkie jak typowe ciasto Krówka.Duży wpływ na to mają owoce i fakt,że warstwa masy jest cienka.
Mirka227
5!
A.B.
kinga
msewka
Bomika
Sarenka
Pyza
misia53
brozia
iwi69
mloda
ale jak bede miała odpust to upiecze sobie ciasto twoje pozdrawiam ( 5)
msewka
Nazwę sobie wymyśliłam na poczekaniu,więc chyba nie musisz czekać do odpustu.Próbuj!