Sposób przygotowania:
Ciasto owocowo - budyniowe
Białka oddzielić od żółtek(jajka powinny być zimne z lodówki) dodać szczyptę soli,ubić sztywną pianę,pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy,następnie żółtka i dalej ubijać ,na końcu dodać wymieszane obydwie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm wysmarować lekko tłuszczem,wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 180st C około 50 min. Wystudzony biszkopt przekroić na trzy części,spód ciasta włożyć do blaszki i nasączyć ponczem(każdy blat) Jabłka wyłożyć ze słoika do garnka,dodać 1/4 szklanki wody,zagotować,dodać 2 suche truskawkowe galaretki i dobrze rozpuścić,wystudzić,wyłożyć na spód ciasta,przykryć drugim blatem. Budyń rozrobić w mleku,ugotować, do gorącego wsypać 2 suche brzoskwiniowe lub cytrynowe galaretki,dokładnie wymieszać,wystudzić,wylać na drugi blat,czekoladę zetrzeć na tarce połowę posypać na budyń i przykryć ostatnim blatem. Na wierzch posypać resztę czekolady,ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać dwoma zsiadającymi galaretkami. Smacznego:)
Bogusia
Sarenka
Ciacho w ulubionych juz sobie siedzi i czeka na lepszy czas ;)
anullka7
Witam miło wszystkich,a ja mam właśnie informatykę :) i też sobie wpadłam trochę poczytać,ciasto polecam ,bo jest bardzo lekkie i smaczne:)
msewka
trzeba będzie wypróbować,tylko jeszcze dajcie dobry przepis na dietę
astra
misia53
Moni008
kinga
poczta965