Sposób przygotowania:
Ciasto podhale
CIASTO:
Wszystkie składniki siekamy, zarabiamy szybko ciasto.
Wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
Ciasto dzielimy na 3 części.
Pieczemy 3 placki osobno.
KREM SEROWY:
Ser biały zmielić przez maszynkę.
Dodać jajka, cukier, masło. Wymieszać.
Smażyć do zawrzenia 7 minut.
Mleko i 2 budynie wymieszać.
Wlać do sera, doprowadzić do zagotowania.
Gorącym kremem przełożyć placki.
Wszystkie składniki siekamy, zarabiamy szybko ciasto.
Wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
Ciasto dzielimy na 3 części.
Pieczemy 3 placki osobno.
KREM SEROWY:
Ser biały zmielić przez maszynkę.
Dodać jajka, cukier, masło. Wymieszać.
Smażyć do zawrzenia 7 minut.
Mleko i 2 budynie wymieszać.
Wlać do sera, doprowadzić do zagotowania.
Gorącym kremem przełożyć placki.