Sposób przygotowania:
Ciasto w kratkę
CIASTO:
Oddzielić żółtka od białek, białka ubijać, pod koniec ubijania dodać cukier i po 1 żółtku, lekko mieszając łyżką, mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto upiec na złoty kolor.
MASA:
Żółtka wymieszać z mąką i z mlekiem, stale mieszając ugotować na wolnym ogniu budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem i połączyć z wystudzonym budyniem. Do masy dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt.
PIANA:
W wodzie rozpuścić żelatynę, białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Wlaćć ostudzoną żelatynę, mieszać i wyłożyć na masę.
POLEWA:
Margarynę roztopić dodać kakao, cukier, ucierać łyżką, aż trochę wystygnie, dodać roztrzepane jajko, jeszcze ucierać, wylać na pianę.
Oddzielić żółtka od białek, białka ubijać, pod koniec ubijania dodać cukier i po 1 żółtku, lekko mieszając łyżką, mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto upiec na złoty kolor.
MASA:
Żółtka wymieszać z mąką i z mlekiem, stale mieszając ugotować na wolnym ogniu budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem i połączyć z wystudzonym budyniem. Do masy dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt.
PIANA:
W wodzie rozpuścić żelatynę, białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Wlaćć ostudzoną żelatynę, mieszać i wyłożyć na masę.
POLEWA:
Margarynę roztopić dodać kakao, cukier, ucierać łyżką, aż trochę wystygnie, dodać roztrzepane jajko, jeszcze ucierać, wylać na pianę.