aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto wiśniowo mi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ciasto na każdą okazję, najlepsze jednak w sezonie.

Ciasto wiśniowo mi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto wiśniowo mi

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto wiśniowo mi
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, a następnie ubitą pianę z białek. Ciasto dzielimy na 3 części do jednej dodajmy kakao, do drugiej orzechy a trzecią zostawiamy jasną. Każde ciasto pieczemy osobno około 20 minut w 180 stopniach w formie 25/36. Masa truskawkowa: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody. Śnieżkę ubijamy na mleku i mieszamy z tężejącą galaretką. Masa z wiśniami: Kompot zagotowujemy i dzielimy na 2 części w jednej rozpuszczamy galaretkę a drugą studzimy i rozpuszczamy w niej budyń i żółtka. Galaretkę zagotowujemy z cukrem i wlewamy do niej budyń. Gotujemy do zgęstnienia i studzimy. Margarynę ucieramy i dodajemy stopniowo zimny krem. Białka ubijamy na sztywno i na końcu mieszamy je z masą. Dodajemy wiśnie i lekko mieszamy. Przełożenie: Ciasto jasne- masa z wiśniami - ciasto z orzechami- masa truskawkowa- ciasto z kakao
Ciasto wiśniowo mi
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia
Ciasto wiśniowo mi
Do ciasta dodajemy pianę ubitą z białek.
Ciasto wiśniowo mi
Margarynę ucieramy i dodajemy stopniowo zimny krem.
Ciasto wiśniowo mi
Białka ubijamy na sztywno i na końcu mieszamy je z masą.