Sposób przygotowania:
Ciasto wiśniowo mi
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, a następnie ubitą pianę z białek. Ciasto dzielimy na 3 części do jednej dodajmy kakao, do drugiej orzechy a trzecią zostawiamy jasną. Każde ciasto pieczemy osobno około 20 minut w 180 stopniach w formie 25/36. Masa truskawkowa: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody. Śnieżkę ubijamy na mleku i mieszamy z tężejącą galaretką. Masa z wiśniami: Kompot zagotowujemy i dzielimy na 2 części w jednej rozpuszczamy galaretkę a drugą studzimy i rozpuszczamy w niej budyń i żółtka. Galaretkę zagotowujemy z cukrem i wlewamy do niej budyń. Gotujemy do zgęstnienia i studzimy. Margarynę ucieramy i dodajemy stopniowo zimny krem. Białka ubijamy na sztywno i na końcu mieszamy je z masą. Dodajemy wiśnie i lekko mieszamy. Przełożenie: Ciasto jasne- masa z wiśniami - ciasto z orzechami- masa truskawkowa- ciasto z kakao
![Ciasto wiśniowo mi Ciasto wiśniowo mi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-wisniowo-mi-214028.jpg)
![Ciasto wiśniowo mi Ciasto wiśniowo mi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-wisniowo-mi-214029.jpg)
![Ciasto wiśniowo mi Ciasto wiśniowo mi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-wisniowo-mi-214030.jpg)
![Ciasto wiśniowo mi Ciasto wiśniowo mi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-wisniowo-mi-214031.jpg)