Sposób przygotowania:
Ciasto WZPrzygotwać ciemne ciasto biszkoptowe:
Margarynę utrzeć. Stopniowo dodawać cukier, jaja, mąkę pszenną przesianą z proszkiem, mąkę ziemniaczaną, kakao, ciągle ucierając. Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej tartą bułką. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku 30-40 min.
Przygotować krem:
Twaróg przetrzeć przez sito lub zemleć i utrzeć z cukrem. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody. Śmietanę ubić, dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. Połączyć śmietanę i masę serową.
Ostudzone ciasto przeciąć i przełożyć masą (2/3 całej porcji). Wierzch ciasta pokryć pozostałą masą, a następnie polać ostudzoną, ale jeszcze płynną polewą. Ciasto WZ ochłodzić.
fuksja
Gość
Gość
Gość
Funia
Gość
elutka
Gość
Gość
Gość
olciaky
Dominisia
Napewno sprobuje:)
Jak tylko zrobie to napisze:*
Czarna1993
Ines
Nie musi wyglądać ładnie,ważne żeby dobre było
Gość
alka6543
Jak się robi ten krem z kefiru?
mróweczka
jeżeli już, to nie z kefiru a z gęstego zsiadłego mleka:)
są różne przepisy na krem, ja spotkałam się i z takim kremem i z różnymi innymi - pozdrawiam
ps - tego przepisu jeszcze nie wykorzystałam, więc nie wiem czy dobre czy nie:) ale kremy są różne różniaste i dzisiaj można wszystko nazwać W-Ztką , co ma ciemne ciasto,prawda??:)
mała73
szprota
kaczucha