Sposób przygotowania:
Ciasto z karmelem orzechowym
Wykonanie ciasta:
Margarynę z miodem roztopić i ostudzić. Jajka, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną z proszkiem dodać do wystudzonej margaryny i miodu. Powstałą masę podzielić na 3 części. Ciasta przełożyć do trzech blaszek wysmarowanych tłuszczem. N jedną wyłożyć karmel.
Wykonanie karmelu:
Margarynę roztopić dodać cukier, orzechy posiekane na grubo i miód. Zagotować i wystudzić. Wyłożyc na jeden z placków.
Wykonanie masy:
Mleko, mąkę, cukier, cukier waniliowy i żółtka zagotować. Wystudzoną masę rozetrzeć mikserem i stopniowo dodawać miękką margarynę.
Upieczony placek przełożyć masą poźniej placek z karmelem, znów masa i placek zwykły. Udekorować polewą z orzechami. Smacznego!
Margarynę z miodem roztopić i ostudzić. Jajka, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną z proszkiem dodać do wystudzonej margaryny i miodu. Powstałą masę podzielić na 3 części. Ciasta przełożyć do trzech blaszek wysmarowanych tłuszczem. N jedną wyłożyć karmel.
Wykonanie karmelu:
Margarynę roztopić dodać cukier, orzechy posiekane na grubo i miód. Zagotować i wystudzić. Wyłożyc na jeden z placków.
Wykonanie masy:
Mleko, mąkę, cukier, cukier waniliowy i żółtka zagotować. Wystudzoną masę rozetrzeć mikserem i stopniowo dodawać miękką margarynę.
Upieczony placek przełożyć masą poźniej placek z karmelem, znów masa i placek zwykły. Udekorować polewą z orzechami. Smacznego!