Sposób przygotowania:
Cielaczek z wiśniami
Masło, cukier, kakao i kawę umieścić w garnku. Na małym ogniu zacząć podgrzewać. Kiedy wszystko się rozpuści dodać połamaną czekoladę. Rozpuścić. Odlać z masy pół szklanki na polewę. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć do białości i wlać do przestudzonej masy czekoladowej. Połączyć. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno i za pomocą łopatki delikatnie wmieszać w ciasto. Dobrze zmielony twaróg utrzeć z cukrem, jajkami i mąkami. Nie ubijać zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Blachę o wymiarach 23x33cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać odrobinę ciasta, tak aby dno było przykryte. Następnie wykładać porcjami, naprzemiennie ciasto i masę sernikową. Na końcu lekko wcisnąć w ciasto odsączone wiśnie. Piec w 180*C przez ok 1godz. Upieczone ciasto polać wcześniej odlaną polewą. Jeżeli zastygła to należy ją podgrzać. Smacznego!
gosiapiotrek23
edytaha
Mniam1
kalia