Sposób przygotowania:
Cudowny mieszaniec w białym puchu
1- Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę 2- Rozpuszczamy margarynę w rondelku i studzimy dodajemy do ubitych jajek 3- Mąkę i proszek do pieczenia wsypujemy do miseczki i mieszamy składniki 4- Sypkie składniki pomału wsypujemy do masy jajecznej i miksujemy 5 - Przygotowujemy formę 22x27 smarujemy margaryna i wykładamy papierem do pieczenia 6- Wylewamy nasze ciasto do blaszki jasne polowe następnie dodajemy kakao cynamon i mleko miksujemy i wylewamy ciemne ciasto na jasne 7 - Jabłka obieramy i kroimy na kawałki układamy na cieście dosyć gęsto wkładamy do piekarnika nagrzanego i pieczemy w 180 stopniach około 45 minut Masa do murzynka 1- Robimy masę do ciasta gotujemy budyń w 700 gram mleka 2 budynie śmietankowe Winiar dodajemy 3 łyżki cukru do niego studzimy 2- Margarynę miksujemy i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu miksujemy aż do ostatniej łyżki budyniu powstaje masa budyniowa Polewa na murzynka rozpuszczamy łyżkę margaryny wlewamy mleko i wsypujemy cukier mieszamy , aż do rozpuszczenia wtedy dodajemy kakao mieszamy , aż masa zaczyna gęstnieć Na ostudzone ciasto nakładamy masę budyniową chłodną na to polewamy polewą chłodną już taka gęstawą inaczej nam spłynie masa jak będzie ciepła polewa i do lodówki polecam pyszne ciasto
lucynako
anula81
ciasto wygląda świetnie i napewno tak smakuje :)
lalunia
lale3ka
p.jola1
Elusialew1
A co dopiero jak go skosztuja Rewelacyjny przepis
Rewelacyjnie wygląda
smakosz 1988
cherry
eluchap
lalunia