Sposób przygotowania:
Curry warzywne z kiełbasą
Dwie łyżki nasion gorczycy uprażyć na suchej patelni na małym ogniu tak długo aż zaczną strzelać, dodać olej. Cebulę i czosnek obrać i posiekać, kiełbasę pokroić w półplasterki i razem z imbirem dodać wszystko na patelnie.
Oprószyć zmielonym kminkiem, curry i chili. warzywa obrać, pokroić w kostkę i dodać na patelnie, wlać pół litra wody, dodać groszek i razem dusić na małym ogniu ok 30 minut, aż ziemniaki zmiękną.
Jeśli będą już gotowe wymieszać delikatnie i odstawić pod przykryciem na ok 10 minut.
Oprószyć zmielonym kminkiem, curry i chili. warzywa obrać, pokroić w kostkę i dodać na patelnie, wlać pół litra wody, dodać groszek i razem dusić na małym ogniu ok 30 minut, aż ziemniaki zmiękną.
Jeśli będą już gotowe wymieszać delikatnie i odstawić pod przykryciem na ok 10 minut.