Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Curry z baraniną

         
ocena: 3/5 głosów: 672

Pomiodry pokroić na ćwiartki, cebulę, czosnek, zieloną kolendrę i paprykę

Curry z baraniną

Składniki:

Curry z baraniną

 

  • 60 dag mielonej baraniny
  • 40 dag mrożonego groszku
  • 40 dag pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • kawałek korzenia imbiru
  • 8 gałązek świeżej kolendry
  • 2 łyżki garam masala
  • 1 łyżeczka ziaren kolendry
  • 3 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 3 łyżki ghee lub oleju
  • sól

Sposób przygotowania:

Curry z baraniną
Pomiodry pokroić na ćwiartki, cebulę, czosnek, zieloną kolendrę i paprykę posiekać. Imbir obrać i zetrzeć. Na ghee lub oleju zeszklić cebulę, a następnie dodać do niej czosnek, imbir i paprykę. Całość doprawić garam masala i kolendrą, wrzucić pomidory, całość posolić i wymieszać. Dodać mięso, dolać jogurt. Całość gotować 10 min i wrzucić groszek, doprawić sokiem z cytryny, cukrem i liśćmi kolendry. ponownie wymieszać i gotować kolejne 10 min. Podawać z ryżem

Tagi:

baranina