Sposób przygotowania:
Czarny sernik z rodzynkami
Ciasto : Margarynę utrzeć mikserem do utartego masła dodać cukier i żółtko i utrzeć. Dodać proszek do pieczenia, śmietanę i utrzeć, następnie dodać kakao i mąkę całość dokładnie utrzeć. Gdy wszystkie składniki mamy już wymieszane formujemy ok 4 kulki,żeby ułatwić sobie lepienie kulek możemy podsypać mąką. Gotowe kulki układamy na obsypany mąką talerzyk i wkładamy do zamrażarki i czekamy aż kulki stwardnieją.
Masa serowa : Ser mielimy przez maszynkę. W naczyniu ubijamy białka na sztywno, w osobnym naczyniu ucieramy masło z cukrem, cukrem waniliowym i budyniem i łączymy z białkami, następnie dodajemy zmielony ser i mieszamy mikserem na koniec dodajemy oprószone mąką rodzynki.
Blaszkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą,na tarce ścieramy zamrożone ciasto, na to wykładamy masę serową i na masę także ścieramy zamrożone kulki. Na spód ścieramy więcej ciasta niż na wierzch. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 c i pieczemy do czasu aż ciasto z wierzchu będzie rumiane.
Masa serowa : Ser mielimy przez maszynkę. W naczyniu ubijamy białka na sztywno, w osobnym naczyniu ucieramy masło z cukrem, cukrem waniliowym i budyniem i łączymy z białkami, następnie dodajemy zmielony ser i mieszamy mikserem na koniec dodajemy oprószone mąką rodzynki.
Blaszkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą,na tarce ścieramy zamrożone ciasto, na to wykładamy masę serową i na masę także ścieramy zamrożone kulki. Na spód ścieramy więcej ciasta niż na wierzch. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 c i pieczemy do czasu aż ciasto z wierzchu będzie rumiane.
msewka
Sernik może smaczny,ale szkoda,że nie pokazałaś go na jakimś ładnym talerzyku.Bez urazy ale ta obdarta blacha do pieczenia wygląda odrażająco.