Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Danie z Abruzji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jarzyny obrać i drobno pokrajać, następnie przesmażyć na olej. Gdy będą

Danie z Abruzji

Składniki:

Danie z Abruzji

 

Sposób przygotowania:

Danie z Abruzji
Jarzyny obrać i drobno pokrajać, następnie przesmażyć na olej. Gdy będą przyrumienione dorzucić namoczoną 12 godzin przed gotowaniem fasolę, dolać wody, posolić, wsypac pieprz, cząber i bazylię. po 1 godzinie gotowania dołożyć kiełbasę, boczek i na 10 minut przed końcem gotowania dołożyc spaghetti. Czas gotowania zależy od gatunku fasoli. Tę potrawę podaje się z tartym serem.