Sposób przygotowania:
Delicja 3
Biszkopty upiec ubijając białka na pianę utrwalając cukrem pudrem, następnie dodać żółtka, ubijać, na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia (do biszkoptu ciemnego kakao). Upiec każdy osobno przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Krem: rozmieszać mąki w mleku, resztę zagotować z cukrem dodając rozmieszane w mleku mąki, ugotować. Rozetrzeć masło, dodać ugotowany budyń, podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao a do drugiej sok z cytryny Na masę serową galaretki rozpuszczamy wg opakowania, gdy przestygną dodajemy serki homogenizowane,mieszamy. Etapy ułożenia ciasta: jasny biszkopt, na niego rozsmarowujemy krem kakaowy, następnie przykrywamy biszkoptem ciemnym - wycinamy w nim dziury kieliszkiem. Do otworów wkładamy banany i wylewamy galaretkę . Odstawiamy do ostygnięcia. Na galaretkę smarujemy masę serową, układamy na niej wycięte kółka i rozsmarowujemy masę cytrynową, a na niej układamy ananasy i kiwi i zalewamy galaretką.