Sposób przygotowania:
Delikatne kopytka z mięsem w sosie
Ziemniaki zagniatamy z mąką i jajkiem,solimy.Konsystencja ciasta powinna być na tyle zwarta,aby dał się uformować wałeczek,ale i miękka,aby ciasto nie było gumowate.Podsypując mąką wałkujemy rękoma wałeczek i tniemy go na ok.1 centymetrowe kluseczki.Wrzucamy je porcjami na osolony wrzątek i gotujemy ok.4 minut od wypłynięcia.
Wszystkie składniki do sosu kroimy w kostkę,również mięso.Smażymy filet na gorącym tłuszczu z przyprawami,gdy mięso jest usmażone dodajemy posiekane warzywa.Dusimy do miękkości.Na koniec dodajemy śmietanę z rozdrobnionym serkiem i mieszamy do rozpuszczenia się.
Kopytka polewamy sosem z mięskiem i podajemy na gorąco.Polecam też odsmażane z dodatkiem duszonej cebulki.
SMACZNEGO.
Wszystkie składniki do sosu kroimy w kostkę,również mięso.Smażymy filet na gorącym tłuszczu z przyprawami,gdy mięso jest usmażone dodajemy posiekane warzywa.Dusimy do miękkości.Na koniec dodajemy śmietanę z rozdrobnionym serkiem i mieszamy do rozpuszczenia się.
Kopytka polewamy sosem z mięskiem i podajemy na gorąco.Polecam też odsmażane z dodatkiem duszonej cebulki.
SMACZNEGO.
A.B.
msewka
zuzi
Natala1210