A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Delikatne kopytka z mięsem w sosie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

danie obiadowe na szybko,do wykorzystania gotowane ziemniaki z poprzedniego dania,podać z surówką i gotowe

Delikatne kopytka z mięsem w sosie

Składniki:

Delikatne kopytka z mięsem w sosie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Delikatne kopytka z mięsem w sosie
Ziemniaki zagniatamy z mąką i jajkiem,solimy.Konsystencja ciasta powinna być na tyle zwarta,aby dał się uformować wałeczek,ale i miękka,aby ciasto nie było gumowate.Podsypując mąką wałkujemy rękoma wałeczek i tniemy go na ok.1 centymetrowe kluseczki.Wrzucamy je porcjami na osolony wrzątek i gotujemy ok.4 minut od wypłynięcia.
Wszystkie składniki do sosu kroimy w kostkę,również mięso.Smażymy filet na gorącym tłuszczu z przyprawami,gdy mięso jest usmażone dodajemy posiekane warzywa.Dusimy do miękkości.Na koniec dodajemy śmietanę z rozdrobnionym serkiem i mieszamy do rozpuszczenia się.
Kopytka polewamy sosem z mięskiem i podajemy na gorąco.Polecam też odsmażane z dodatkiem duszonej cebulki.
SMACZNEGO.