Sposób przygotowania:
Devolaje z kasza gryczaną
Dewolaje Pierś z kurczaka umyłam i pokroiłam w paski . Tłuczkiem lekko roztłukłam . Doprawiłam solą morska i pieprzem białym Na każdy plaster piersi położyłam ser posypałam czosnkiem niedźwiedzim i i suszonymi pomidorkami. Zawinęłam i Maczałam w roztrzepanym jajku i bułce tartej tak zrobiłam po kolei i smażyłam ( dusiłam) pod przykrywka na rumiany kolor z obu stron. Kasza Ugotowałam kasze w woreczkach i odcedziłam . Pieczarki pokroiłam drobno i usmażyłam na patelni s przyprawami dodałam czosnek niedźwiedzi sól morska i suszone pomidorki z bazylia i oregano. Kiedy się podsmażyły pieczarki dodałam kasze i wszystko razem przesmażyłam podawałam kasze z ogórkiem kiszonym pokrojonym w kosteczkę i dewolajami smacznego .