Sposób przygotowania:
Dewolaje nadziewane kurkami i serem
Kurki dokładnie oczyścić i na oliwie chwilę przesmażyć lekko posolić i popieprzyć.Odstawić aby przestygły. Filety umyć ,osuszyć. Przed ubijaniem najlepiej położyć na filet kawałek foli spożywczej i delikatnie rozbić na kotlet. Rozbite płaty mięsa posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem z jednej strony.Położyć na każdy kotlet po plasterku sera ,słupku masła schłodzonego ,po kilka listków natki pietruszki i porcji kurek.Płaty mięsa zawinąć w zgrabne roladki i wstawić do lodówki na ok. 30 minut,aby mięso zrobiło się bardziej zwarte , sztywne.Roladki lekko opruszyć solą ,potem panierować kolejno w mące,rozmąconym jajku i na końcu w bułce tartej.Smażymy na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.Po usmażeniu roladki najlepiej włożyć do nagrzanego piekarnika na ok,5-10 minut, aby w razie nie dosmażenia dopiekły się.
msewka
Smakowita
W moich stronach przeciwnie jest prawdziwy wysyp kurek i tak sobie wymyślam potrawy. Bardzo smakowite są takie roladki także mogę tylko polecać ,pozdrawiam