Sposób przygotowania:
Domek z piernika
1. Mąkę przesiać wraz z sodą, kakao i cukrem pudrem. Cynamon, wyłuskany kardamon, goździki, imbir, gałkę oraz cukier waniliowy utłuc w moździerzu. Dodać do mąki wraz z jajkiem, miodem i margaryną. Zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i schładzać w lodówce przez godzinę. Następnie ciasto rozwałkować i wycinać elementy domku: ściany, dach, drzwi, komin oraz serduszka do dekoracji. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 10-12 minut w temp. 180st. Ostudzić. 2. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stoponiowo cukier puder oraz sok z cytryny. Masa powinna być bardzo gęsta. U[pieczone elementy udekorować przy pomocy rękawa cukierniczego. Odstawić do zastygnięcia, następnie delikatnie sklejać elementy za pomocą lukru plastycznego.