Sposób przygotowania:
Domowa pizza
Sos pomidorowy Przecier połączyć z 1 łyżeczką oregano i 1 łyżeczką bazylii dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać sól i pieprz do smaku wszystko wymieszać. Pieczarki pokroić w cieniutkie plasterki najlepiej zrobić to obieraczką do jarzyn. Cebule pokroić cienko w piórka, ser zetrzeć na tarce. Do ciepłej wody dodać drożdże i cukier, wymieszać i pozostawić aż drożdże zaczną pracować. Mąkę przesiać dodać sól i oliwę z oliwek. Mąkę połączyć z drożdżami i wyrobić ciasto które powinno odchodzić od rąk. Wyrobione ciasto odstawić na około 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie wyłożyć ciasto ma posypana mąka stolnice i rozwałkować nadając odpowiedni kształt. Przełożyć ciasto ma wysmarowana tłuszczem blaszce. Ciasto posmarować sosem pomidorowym i ułożyć na nim przygotowane składniki. Piec w temperaturze 220 stopni przez około 12 minut. Smacznego !!!