WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Domowe fish and chips

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowa, zdrowsza wersja słynnej przekąski.

Domowe fish and chips

Składniki:

Domowe fish and chips

 

Sposób przygotowania:

Domowe fish and chips
Filet z dorsza myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i odrobina soku z cytryny. Panierujemy w jajku i tartej bułce i smażymy na rumiano z obu stron. Pokrojone w cienkie słupki i obsmażone ziemniaki lub mrożone frytki pieczemy w piekarniku aż będą miękkie i przyrumienione. Na patelni podsmażamy na odrobinie oleju przeciśnięty przez praskę czosnek i dodajemy szpinak. Solimy i pieprzymy do smaku. Gdy już zmięknie, podlewamy kilkoma łyżkami słodkiej śmietanki i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy gorące.