Sposób przygotowania:
Dorsz pod chrupiącą pierzynką ze szpinakiemMarynowanie
Dorsza podziel na kawałki. Przygotuj marynatę z oleju z dodatkiem soku z cytryny, czosnku, pieprzu i soli. Zamarynuj i odłóż na 30 min.
Panierka
Połącz bułkę tartą z parmezanem (może być żółty ser), płatkami masła, rozmarynem, dopraw pieprzem i solą
Pieczenie
Formę wysmaruj olejem, połóż filety z dorsza. Panierką wyłóż na kawałki ryby. Piecz przez 25 min w temp. 180 st. C.
ETAP 4:
Opakowanie świeżego szpinaku (można trochę rozdrobnić), podsmażyć z dodatkiem oliwy, dodać serek mascarpone, czosnek oraz pieprz i sól. Chwilę dusić.
Podanie
Szpinak wyłożyć na talerz, na nim rybę. Podawać z gotowanymi ziemniakami.