ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Drobiowe naleśniki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki z drobiowym mięsem, cebulą i pieczarkami.

Drobiowe naleśniki

Składniki:

Drobiowe naleśniki

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe naleśniki
Kawałki mięsa rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Obieramy cebulę, kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Podobnie pieczarki: myjemy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli. Całość wraz z mięsem dusimy. Robimy naleśnikową masę. Jajka i mleko roztrzepujemy i dodajemy wodę. Następnie mąkę, cukier i sól. Całość mieszamy i smażymy naleśniki.Na gotowe naleśniki kładziemy podsmażony farsz z pieczarek, mięsa i cebuli. Na farsz kładziemu plaster sera. Naleśniki wraz z farszem składamy na kształt krokieta i panierujemy w jajku i bułce tartej. Nastepnie smażymy.Gotowe.