Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Drobiowy gulasz ze skrawków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

danie do ryży, ziemniaczków i nie tylko

Drobiowy gulasz ze skrawków

Składniki:

Drobiowy gulasz ze skrawków

 

  • po 15 dag mięsa z kurczaka i indyka pokrojonego w kostkę
  • 1 pomidor obrany i pokrojony w kostkę
  • po kawałku korzenia selera i pietruszki drobniutko posiekanych
  • 1 średnia cebula drobno posiekana
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 10 dag pieczarek pokrojonych w paseczki
  • sól
  • pieprz
  • 2 posiekane ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Drobiowy gulasz ze skrawków
Mięsko doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, odstawić. W między czasie siekamy warzywa. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wkładamy mięsko, delikatnie podsmażamy. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki, podlewamy wodą i dusimy aż mięso będzie miękkie. Jeśli chcecie można doprawić śmietaną.